Saffransbullar med smörkräm

Vi kunde inte hålla oss längre. I helgen satte vi första saffransdegen på jäsning och vi testade minsann något nytt, för oss. Istället för mina gamla favoriter med vit choklad gjorde vi "Saffrans-florsockerbullar med smörkrämsfyllning" och ger tummen upp!
Fyllning
150 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
Deg
1 påse saffran + 1 tsk strösocker
50 g jäst
3 dl mjölk, fingervarmt
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk mortlade kardemummakärnor
1 krm salt
3 ägg
225 g rumsvarmt smör
12-14 dl vetemjöl
Dekorering
1 ägg
Gör såhär
1. Fyllning: Blanda ihop smör, florsocker och vaniljsocker till fyllning i en skål. Klicka ut 30 små högar på en tallrik och ställ i frysen i ca 1 tim.
2. Mortla saffran och strösocker. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda till jästen lösts upp. Tillsätt saffran, strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl. Lite i taget. Knåda degen kraftigt i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.
3. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord och dela den i 30 bitar. Forma släta bullar och lägg dom i aluminiumformar eller bullformar på en plåt.
4. Ta ut smörklickarna ur frysen och tryck ner en bit i varje bulle. Låt bullarna jäsa i ca 25 min. Sätt ugnen på 225 grader.
5. Pensla bullarna med uppvispat ägg.
6. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 7-9 min. Låt svalna på ett galler.
7. Pudra florsocker över bullarna.