Rigatoni med kyckling och salvia
Kikar in för att bjuda er på den smarrigaste kycklingpastan på länge! Jag vet inte om det var för jag var sjukt hungrig eller om det var för att det blev ett avbrott i allt grillande, men riktigt gott var det. Hoppas det även tilltalar era smaklökar.
Du behöver:
400 g Rigatoni
40 g smör
600 g urbenat kycklinglår eller kycklingfilé
6 st salviakvistar (färsk)
3 dl vispgrädde
1,5 msk kalvfond
2 msk riven parmesan
1 dk Marsalavin, sött
Riven parmesan och salvia till garnering.
Gör såhär:
Värm en stekpanna och smält smöret på medelvärme. Skär kycklingen i ca 3 cm långa och 1,5 cm breda bitar. Bryn tills de får färg, ca 3 minuter. Häll på vinet, grädden och kalvfonden, sänk värmen och låt såsen sjuda ihop med pastan kokar, ca 10 minuter.
Häll på pastan, lägg ner pastan i stekpannan med såsen och tillsätt ca 2 msk finriven parmesan. Vänd ihop ordentligt.
Smaklig spis!
Mums vad det lät gott, får nog spara receptet och prova! :) Tack!